Nu är det lite drygt en månad sedan jag fick diagnos diabetes typ 2. Jag har sedan den dagen testat mitt blodsocker flera gånger varje dag. Jag tar även insulin (NovoRapid Flexpen 3 ml) inför alla måltider i magen och kvälls insulin (Insulatard Flexpen 3 ml) i benet.

Har under tiden även fått ta blodtrycksmedicin (Enalapril Sandoz 5 mg), då mitt blodtryck har varit lite högt den senaste tiden. Detta är något som ska tas tillfälligt och tanken är att jag ska sluta med den så fort vi får kontroll över mitt blodsocker.

Under denna period har jag även fått börja med tabletter (Metformin Sandoz 500 mg) som i sinom tid ska ersätta måltidsinsulinet. Tyvärr har jag fått en del biverkningar. Jag får magkramp utan dess like, värre än den värsta mensvärk du kan tänka dig i ett par timmar. Jag kan knappt röra på mig, ligger helst på magen och kan knappt andas. Gråter lite för smärtan är så stor. Väntar på att det ska gå över.

Många frågar hur jag mår. Det är verkligen uppskattat. Jag måste säga vissa dagar känns det bra, andra dagar vill jag bara lägga mig under täcket och inte komma fram. Jag skulle väl säga att det är som att dansa tango – två steg fram och ett steg tillbaka.

Jag inser att mitt liv verkligen måste förändras. Jag måste tillåta mig själv att faktiskt få vara dålig, de dagar jag inte mår bra. Jag måste också få ha min sorgeperiod, att få acceptera att det liv jag har haft kommer bli annorlunda framöver. Men nu tar vi en sak i taget. Först hoppas vi på att all magont försvinner.