Vem vill inte vara en prinsessa?

PinkyPrincess

När jag var liten drömde jag precis som alla andra småtjejer om att få vara prinsessa. Jag trodde att var man bara prinsessa så fanns det inga problem och du hade alltid pengar. Nu när jag är vuxen vet jag att så är inte fallet. Men ibland är det helt underbart och bara då sjunka in i sagornas land och drömma sig bort.

Att leva i en värld utan problem, är egentligen ett problem i sig. Jag tror nämligen att det skulle vara väldigt tråkigt. Utmaningar ger oss erfarenheter och vi växer som människor. Problem tvingar oss att skapa kreativa lösningar.

När jag läste retorik vid Göteborgs Universitet skrev jag en A-uppsats om ”Vad skulle hända om Pippi Långstrump inte åt några krumelurpiller?”. Jag diskuterade om hur jag såg på Pippi som en vuxen kvinna – som en kvinnlig Indiana Jones, en superkvinna med bra karriär och med familj.

När jag skrev den var jag 23 år och hade knappt börjat leva själv. Idag om jag skulle skrivit den hade handlat mer om vilka olika val Pippi hade tvingats göra just för att hon är kvinna. Men dessa tankar hade jag inte som 23-åring, inte alls på samma sätt som jag har idag. Jag hade aldrig en tanke på att visa motgångar hade med mitt kön och göra. Jag vägrade tro att detta skulle vara ett problem för mig. Jag såg det som en utmaning att lyckas oavsett.

Jag vill inte se att det skall vara något fel i att få drömma om att få vara prinsessa. Jag önskar det till alla barn oavsett kön. För mig handlar det mer om att få uppfylla sina drömmar. Frågar man ett barn om hur de tror att prinsessor har det så får du höra massa roliga, underbara historier. Rena fantasier, vilket för mig påvisar kreativitet.

Nu skall jag fortsätta och vara lite kreativ, lite prinsessa och drömma mig bort även om det bara är för en liten stund.

2 svar på ”Vem vill inte vara en prinsessa?”

  1. Agneta skriver:

    Jag vet att jag varit prinsessa =}

  2. @Agneta lyckos dig!! 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.