Jag gillar politik, jag gillar att vi i Sverige har demokrati men jag är otroligt trött på allt snack och ingen verkstad. Det gäller alla partier oavsett färg. Jag önskar att våra politiker vore mer handlingskraftiga och att fokus kommer vara på att genomföra saker som är bra för oss medborgare.

De sista åren har jag haft svårt och rösta, jag känner mer och mer att mitt förtroende för hur politiken har utvecklats inte alls har passat mig. Partierna känns som en röd-blå-grön röra och trots olika ideologier så är de alldeles för lika och som sagt så tycker jag att det förekommer för mycket snack med massa valfloskler med tomma vallöften.

Jag har inga problem med att betala skatt, jag tycker det är bra och det ger oss som land en bra möjlighet för att skapa ett samhälle som vi tillsammans tror på. Jag gillar dock inte att våra pengar slarvas bort på massa onödiga krognotor eller annat som inte driver vårt samhälle framåt. Jag som företagare skulle inte slösa pengar på sådant så varför skulle vår kommun/landsting/riksdag eller regering göra det är för mig ofattbart. Pengarna är till för att bygga upp och ta hand om oss medborgare. Det är det som pengarna är till för, inget annat. Inget företag kan hela tiden gå back så varför skulle ett land göra det?

När jag läser hur landstingen och kommunerna hela tiden får spara pengar så undrar jag varför? Jag funderar på vad är det som gör att kalkylen inte går ihop? Är det för att alla vill ha högre lön så att kostnaderna stiger i taket? Är det för att intäkterna det vill säga våra skattepengar inte räcker till? Eller är det så att pengarna inte prioriteras för rätt saker?

Jag tror att ett välmående samhälle har råd med både ock, om pengarna fördelas rätt. Kanske är jag naiv i mina tankar, kanske inte? Men handen på hjärtat har en riktig utredning gjorts?

Jag skulle vilja att inför nästa val att man lovar mindre och visar handlingskraft!