Efter att ha sett ABC-nyheterna började jag fundera på när kommer det svänga, när kommer vi börja prioritera företag som arbetar aktivt för en bra personalpolitik? I första hand tänker jag på de anställda, men även för mig som kund.

Jag anser att ett friskt företag har en god ekonomi, nöjda kunder och en personal som älskar sitt företag.

När jag har varit ledare har personalen varit otroligt viktig. De har varit stommen i mitt arbete och utan dem hade vi aldrig lyckats med det som vi skulle göra. Vägen dit är inte alltid enkel, men den lycka man känner när man tillsammans lyckas, är helt otrolig.

Jag tror på coachande ledarskap där investeringen i tid är större i början än vad man tror. Men där utdelningen i nöjd och motiverad personal är värd varenda minut. Att tro att hög lön är allt kommer snart med den nya generationen visa sig att det är inte allt. Man vill jobba för företag som investerar, motiverar och inspirerar sina medarbetare. Så när kommer företag förstå att bra personalpolitik är viktigt? Oftast handlar det om att medarbetare vill få sin röst hörd. Få känna sig delaktiga. Det behöver inte vara svårare än så.

Kan jag som kund välja företag som arbetar aktivt med bra personalpolitik? Kan det hjälpa till och påverka? Det blir för mig ett uppdrag inför 2014. Att byta till företag som uppskattar sina medarbetare.