Eftersom detta är mitt forum får jag tycka vad jag vill. Jag tycker det är skam att ingen orkar ta ställning eller vågar ta ansvar för vad som händer kring våra ålderdomshem. En dag är även jag såpass gammal så att jag behöver hjälp och törs jag då överhuvudtaget bo på ett ålderdomshem eller skall jag sikta på att dö innan dess? Detta är problem som det har pratas om länge. Man skyller på ledningen, man skyller på att det är nedskärningar, man skyller på att det är för låga löner.. ja säg något man inte har skyllt på.

Men på något sätt så spelar det mindre roll på vem som ansvarar om man inte gör något åt det. Jag är inte någon expert på vad man kan göra men varför inte titta på andra verksamheter och ta godisbitarna från dem. Ex personalen har låg lön. Ja, det har man inom försäljning med oftast..  iallafall som grundlön, sedan får man lön efter prestation. Ja det kanske skulle vara så enkelt att alla hem får kosta lite mer pengar från de som skall bo där, men den kostnaden betalas ut i bonus till personalen om de har skött sig. Låter det för enkelt? Låter det naivt? Ja,  kanske men varför kan man inte prova? Om personalen är motiverad och triggad till vad de skall göra presterar de bättre och kan på så sätt få mer tid över till det som är viktigt. 
Ledarskapet ÄR alltid viktigt, man glömmer oftast bort det. Att byta chef är inte enkelt speciellt inte som i det fall som togs upp på Debatt fem stycken chefer på två år. Det är inte rimligt och det signalerar om dåligt ledarskap uppifrån. Bra ledarskap handlar om relation mellan anställda. För succé måste man skapa förtroende och respekt mellan varandra och det hinner man inte få knappt ett halvår. 
Sedan den sista : ” Hur svårt kan det vara att säga, Det är mitt fel, jag tar på mig detta?”
Hur svårt kan det vara att erkänna att man har gjort fel? Vi är alla människor. Vi är inte ofelbara. Men jag förstår inte hur man alldeles för ofta fokuserar på att skylla på andra och prata skit om andra än att erkänna sina fel och på så sätt även öppna upp för att kunna gå vidare. Jag vet inte hur många gånger jag har jobbat i olika situationer där folk lägger alldeles för mycket tid på att skylla på varandra. 
” Nej det är inte mitt fel!” 
” Inte mitt heller” 
Då har det hänt att jag har räckt upp handen och sagt! : 
” Det är mitt fel! ” Alla har tittat på mig och sett frågande ut.  
” Du har ju inte ens varit inblandad i detta” Nej, men om detta kan få oss att gå vidare och titta framåt istället så är det helt ok att det är mitt fel.  Jag kan ta på mig detta.
Kan säga att vid samtliga tillfällen har vi kunnat lämna allt det som har hänt bakom oss fort och vi har kunnat gå vidare till lösningen och till varför det blev fel i första taget.
Så jag säger som jag oftast brukar säga : ” Hur svårt kan det va?”
Se till och lös detta så jag kan njuta av att få bli gammal!