Bygga egen dynlåda

Jag har köpt Äpplarö utemöbler för min altan. Till dessa tillhörande dynor Hållö som har måtten 62 cm x 62 cm. Har letat efter dynlådor som passar med måtten 140 cm x 58 cm, men har inte lyckats. Detta gjorde att jag bestämde mig för att göra en egen låda. En låda som kan stå ute hela vintern och som även kan fungera som en sittplats.

Skärmavbild 2013-05-25 kl. 21.36.50 Skärmavbild 2013-05-25 kl. 21.37.07 Skärmavbild 2013-05-25 kl. 21.37.42

Tanken var först att jag skulle ha trallvirke, men tyvärr fanns inte de i dessa mått hemma så jag valde obehandlat virke så jag kan måla dynlådan framöver.

DSC_0373 DSC_0375 DSC_0376 DSC_0377 DSC_0378

Vi valde att ta en skiva som botten istället samt ändrade vi locket så att den passade de gångjärn som vi köpte. Tycker lådan blev väldigt bra och jag får verkligen plats med alla mina dynor en möbel som jag känner mig väldigt nöjd med.

Nästa steg blir att måla den så att det passar in med huset.

18 Comment

 1. Cecilia says:

  Vad fin den blev! Snyggt jobbat! 😉

 2. Suzanne says:

  @Cecilia Tackar!! ja, jag blev riktigt nöjd med den. Funderar på att måla den vit med snygga mönster 😉

 3. Agnes says:

  Hej! Snyggt! Jag vill bygga en liknande låda, men har aldrig snickrat nåt förut. Skulle vilja ha lite tips! Vad använde du för att ”sätta ihop” lådan? Spik, skruv, lim? Om skruv, förborrade hål eller skruvade direkt i?

  Mvh Agnes

 4. Suzanne says:

  Hej Agnes!
  Kul att du gillade min dynlåda. Jag använde trallskruv och då behöver man inte förborra något! 🙂 lycka till, har du fler frågor så hojta till!

 5. Jesper Kråkhede says:

  Hej,
  Tjusig låda! jag är precis på gång att göra något liknande. Jag undrar hur det blev med lådan nu ett år senare. Fungerade det att ha dynorna ute hela året, kunde det regna in i lådan och hur har det fungerat med ventilation?

 6. Suzanne says:

  Hej Jesper!
  Det har funkat bra dock har lådan stått under tak. Jag målade den med färg så den har hållit sig bra under vintern. Alla dynorna ser ok ut och ventilation i lådan blir det eftersom det finns lite hål i botten.
  Lycka till med ditt bygge! Hälsningar Suzanne

 7. Sarita says:

  Hejsan!
  Vad kul att jag hittade detta när jag gjorde mitt google-sök! Vi har precis samma utemöbler, Äpplarö och dynor. Och jag har sökt dynlåda för fullt utan att hitta det jag har velat ha. Så jag kommer att bygga denna rakt av! 🙂 TACK! Men en fundering…om bredden på lådan är 58 cm hur får dynorna som är 62 cm breda då plats? De som står upp får ju plats men de som ligger ner borde ju vara för breda?! Men jag ser ju på bilden att det funkar….blir lite förbryllad?! 😉

  Hälsningar, Sarita

 8. Suzanne says:

  Hej Sanita!
  Kul att du gillade min dynlåda. Dynorna står ju på högkant så att säga så då är det inga problem. 😉 Har massa luft så jag kan få ner massa saker i den under vintern. Jättepraktiskt! 😀 Lycka till! /Suzanne

 9. Emma says:

  Hej!

  Precis vad jag var ute efter. Tack för inspirationen

 10. Suzanne says:

  Hej Emma! Så bra.. lycka till med din dynlåda! 🙂 /Suzanne

 11. Sara says:

  Hej.
  Jättefin låda! Precis vad jag sökte.
  Är lådan vattentät?
  //Sara

 12. Suzanne says:

  Tack Sara! Jag har målat den så den håller för regn och snö 😉 //Suzanne

 13. jag skulle behöva en låda till min odlingslott att ha spade grep kratta mm i

 14. Ja det kan du nog också ha 😉 Du kan ju ändra måtten ut efter hur du vill ha det 😀

 15. Malin says:

  Hej och tack för inspiration 🙂
  Vad blev kostnaden ungefär för lådan?

 16. Suzanne says:

  Tack @Malin Tror jag lade ett par hundra lappar. Så det är betydligt billigare än att köpa en för tusen kronor 😀

 17. Linda says:

  Trillar in hos dig IGEN när jag letar idéer!!! Leksaksförvaring utomhus denna gången!
  Hoppas du har det toppen! Idag poppar jag hög musik och grejar hemma!! Stor kram

 18. Suzanne says:

  @Linda LOL så kan det vara 😉 Jag har en städdag, men det är mycket roligare och umgås med katterna 😀

Kommentera