Reklam som gör mig tokig!


Tänker er att ni sitter i bilen. Ni lyssnar på radio och radioreklamen börjar. En kvinnoröst med finlandssvensk brytning börjar prata. Hon pratar om något jag inte hör vad hon säger, hon pratar vidare om kök och om att man bara behöver en leverantör. Men när man försöker höra avsändaren av reklamen så hör man inte om hon säger: Bostället – sedan lägger hon till att det stavar med två oo och två ll. Boostallet.se då? Eller vad menar hon? Jag har under en veckas tid försökt höra på reklamen vem som är avsändaren. Jag har googlat runt på allt så kunde likna det som hon säger men inte hittat rätt.

Igår slog det mig att i finskan så är det lätt att blanda ihop p och b och o och u. Fick till slut ihop det hela med Puustelli.se. Intressant är nu att veta hur många som förstår att det är just detta företag som gör reklam? Om de har fått ökad trafik till deras webb i och med radioreklamen? En annan sak som man skall tänka på är att om man gör reklam i radio, se till att er sida är anpassad för mobiltelefoner. För när jag gick in på puustelli.se så möts jag av en tom vit sida (sidan är i flash). En annan sak man kan göra är att lägga upp reklamen på sin egen hemsida så att man kan lyssna på den igen.

Känns för mig en ej genomtänkt taktik för att få ut sin reklam, detta blir en riktigt stor tummen ner för mig.

 

18 reaktion på “Reklam som gör mig tokig!

 1. Marcus SWEDEN Windows NT Internet Explorer 9.0

  Tack! Jag sökte också efter Booställe….. flera dagar till jag hittat din blog!

 2. Britta SWEDEN Windows NT Internet Explorer 8.0

  Helt jäkla galet! Jag sökte i en månad tills jag såg det här. TACK!
  Jag MÅSTE ringa och klaga!

 3. Pekka O , M-Chef PUUSTELLI SWEDEN Windows XP Internet Explorer 8.0

  Pratade med Britta nyss , hon fick lite mer info av mig.
  I radioreklamen är det PUUSTELLI på finlandssvenska (Stina Rautelin)
  Puustelli kommer från det svenska order “Bostället”
  Mvh.PekkaO PUUSTELLI

 4. Suzanne SWEDEN Mac OS X Safari 536.25 Inläggsförfattare

  Tack Pekka för du tar dig tid och svara. Dock hjälper inte ditt svar oss. Inte heller förklaringen då vi redan har fattat att inläsaren pratar finlandssvenska. Det man bör tänka på är som jag skrev i inlägget är att säkerställa att trafiken kommer vidare till ett ställe där ni kan informera eller sälja era produkter. Som det är nu fattar ingen vilket företag som annonserar…. känns som pengarna ni lägger på reklam kan nyttjas på bättre sätt.

 5. Sara SWEDEN Windows NT Internet Explorer 9.0

  Så kul alltså, fatta hur mycket pengar de lagt på reklam som ingen fattar. Boostället, med två ouuu och två älll hahaha!

 6. Therese SWEDEN Windows NT Internet Explorer 9.0

  Även jag har undrar och undarat, vad är det hon säger? Hur kan man göra en sån rent uta sagt korkad reklam.

 7. Susanne Dahlby

  Precis samma sak hände mig precis, sökte på boostället! Ha ha, inte så genomtänkt reklam :)

 8. Carina SWEDEN Mac OS X Safari 8536.25

  Jag har också sökt på boostalle.se men hittade din blogg vilket var mer upplysande. Men det som slår mig är att det du skrev är från sommaren 2012. Nu är det januari 2013 och ännu har reklamen inte ändrats. Tragiskt att de inte gör något åt sin missvisande reklam.

 9. Maria SWEDEN Windows NT Internet Explorer 9.0

  Och nu är det september och den sänds fortfarande! Jag har ju suttit och stört mig på att det låter som om hon säger “med två u” och tänkt “Vadå, Buuställe?! Men jag har ju “fattat” att det skulle vara Boställe lite hippt stavat med två o. Kan inte finlandssvenskar uttala bokstaven o ordentligt? Och varför säger hon inget om ä:et (har läst att det ska gå att ha å, ä ö i webbadresser men troligtvis är det a, eller möjligen e i stället) när hon lägger möda på att förklara stavningen flera gånger? tänkte jag senast idag.

  Och så har jag fattat så totalt fel att jag inte ens irriterat mig på rätt sak i reklamen! Ja, snacka om kass reklam.

 10. Jenny Liljepil UNITED STATES Netscape Navigator 5.0

  Jag sökte på Boostället, Buustället och hittade DIN sida! Om du inte skrivit om det hade jag ALDRIG hittat Puustelli och ja, reklamen är helt värdelös för svenskar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>