Jag älskar Public Service!!

Jag börjar nog bli gammal eller så är det så att jag bara börjar uppskatta saker som public service. Jag är född på 70-talet  på den tiden fanns bara två kanaler så public service var det enda som fanns. Då uppskattade jag inte alls det som jag gör idag. Då var jag överlycklig när MTV kom och man kunde kolla på musik dygnet runt. Jag kände verkligen att jag levde precis som Sarah Jessica Parker i Girls Just Want To Have Fun när hon dansade till Dance-TV. Jag vet att jag älskade att sova hos min dåvarande pojkvän på söndagar för han hade kabeltv och jag kunde kolla på Glamour hela söndagsmorgonen. Dagssåpor var ju helt nytt då, nått man aldrig hade sett innan. Det mest liknande var ju Dallas, Dynastin och Falcon Crest.

Men vad är det som gör att jag nu bara känner för public service? Jo, tittar man på vilka som leder utvecklingen av multimediatjänster så är det pubic service. De har en jättebra tjänst i playprima, som funkar både på PC och Mac. De har när det gäller radio tänkt integrerat och ger oss lyssnare chansen att välja själv hur och när vi vill lyssna. Antigen via traditionell radio, via webb eller via podcast. Man kan till och med ladda ner programmen och lyssna hur mycket som helst.

Var kan man göra det på en kommersiell radio eller tvkanal? Till och med TV4 som verkligen försöker är långt efter. De har inte utvecklat så att man kolla på det via Mac. Även om TV4 Anytime är bra så är den så begränsad. Jag vet heller inte någon radiokanal som har den service som SR. Jag gillar program som Så skall det låta, På spåret, Melodifestivalen, Mia & Klara och alla filmer som de producenter till. Jag kanske börjar bli gammal? Men jag tror mer att det handlar om att man orkar inte med allt brus längre utan man uppskattar kvalitetsprogram utan en massa reklam.

Så jag kan stolt säga att jag har betalat min tv-licens sedan jag flyttade hemifrån när jag var arton år och jag gör det gärna om jag får ta del av denna utveckling. Enda är väl att jag skulle kunna tänka mig få det på skatten. Men jag är klart nöjd och säger gärna att jag älskar public service!

5 Comment

 1. Bettan says:

  Du är duktig som betalar!
  Det gör jag också sedan jag flyttade hemifrån.
  Jag bara väntar att dom ska komma och sjunga för mig när jag varit så trogen:)
  Du skrev att du Pushat på min knapp.
  Jag är själv stolt över att jag fått dit knappen alldeles själv! Men jag vet inte varför man ska trycka på den, försökte ta reda på det av den som tipsade att jag skulle bli medlem där men hon visste inte att man skulle ha en knapp. Vad gör/ händer det när man trycker på knappen?
  Sorry, pinsam fråga men jag känner att jag kan fråga dig.
  Kram

 2. Bettan says:

  Hur står det till med dig?
  Hur går det med flyttplanerna?
  Kram

 3. Suzanne says:

  Hej Bettan!!
  Ja, jag är en stolt betalande Public Service älskare! 🙂
  Oj nu hann jag inte svara innan du hann skicka en kommentar till, hehe.
  Pusha: Är en tjänst som pushar antingen dina inlägg eller in blogg igenom olika sökmontorer så att fler kan hitta och läsa. Jag pushade din blogg så förhoppningsvis så kommer du få fler läsare 🙂 Bra som bra den 🙂
  Så hittar du något du gillar så kan du antigen om de har en knapp, klicka på den och pusha inlägget vidare skriva varför osv. Eller ta vilken sida som helst och lägga manuellt in det på pusha. Jag finns där så du kan välja mig som vän ifall du vill. 🙂 handlar väl om att bra inlägg bör fler veta om 🙂

  Annars är allt bra kom hem från Stockholm för ett par timmar sedan. Jag måste lösa med boende innan jag kan flytta, hoppas få klart allt med när och vart inom ett par veckor. Tanken är väl maj månad 🙂

  Ikväll blir det Melodifestivalen som gäller.. stora kramen till dig med 🙂

 4. mikaelf says:

  Vilka sunda åsikter. Jag är likadan på många punkter! Betalar tv-avgiften med ett leende på läpparna 🙂

  Jag får däremot TV4 Replay (en tjänst där man kan se några TV4-program i 7 dagar efter sändning) att funka på min mac. TV4 Anytime har jag däremot inte testat så det vet jag inget om!

 5. Suzanne says:

  TV4 replay får jag in på min mac, men inte Anytime då de har DRM skydd som bara funkar på IE. Tråkigt men så är det. Kul att du tycker jag har sunda åsikter gällande Public Service. Jag blir så ledsen när alla bara klagar men inte ser vad vi får för pengarna. Sedan kan jag tycka detta kan läggas på skatten, men jag betalar så gärna för det jag får, jag är en glad betalare!

Kommentera